γεμιστά φούρνου ορφανά

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009


γεμιστα ορφανα (λαδερα)

υλικά

10 πιπεριές για γέμισμα
5 ντομάτες για γέμισμα
3-4 πατάτες για τα κενά
20 κουταλιές σούπας ρύζι
1 κρεμμύδι σε κύβους και 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
ή 2 μέτρια κρεμμύδια σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμος προαιρετικά
μπορούμε να τρίψουμε ένα-δυο καρότα

εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, αδειάζουμε τις ντομάτες και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες
τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το ρύζι
προσθέτουμε την καρδία της ντομάτας αφού πρώτα την έχουμε περάσει από το μουλτι
αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη, μπόλικο δυόσμος το μαϊντανό, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά στο περίπου.
το ελέγχουμε να μην σωθεί το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε
γεμίζουμε τις πιπεριές και τις κλείνουμε με το καπάκι τους, τις ντομάτες και στα κενά γεμίζουμε με τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε αλατοπιπερώσει από πριν
περιχύνουμε με λίγο λάδι και αλατίζουμε λίγο από πάνω
προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο
ψήνουμε σε προπερασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις για 1/2 ώρα με 45 λεπτά
τρακάρουμε να μαλάκωσαν οι πατάτες και το ψήνουμε ξεσκέπαστο τώρα μέχρι να πάρει χρώμα
σερβίρετε ζεστό ή και κρύο συνοδευόμενο εξίσου καλά από τυρί (φέτα) ή γιαούρτη

δεν ξεχνώ
τη συνταγή αυτή την πήρα από την πεθερά μου και ... την έκανα στα μέτρα μου

καλή όρεξη

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αφήστε σχόλιο
Flickr